Ontwerp - Groothedde
15682
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15682,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

BOUWPLAN

Bouwproces

Een bouwplan is bij bouwen tegenwoordig onmisbaar. Er komt een hoop kijken bij bouwprojecten, denk aan regelgeving zoals het bouwbesluit, bestemmingsplannen, welstandsnota’s, energetische eisen en milieu eisen.

Stappen

Stap 1: Schetsontwerp
Stap 2: Voorlopig ontwerp
Stap 3: Definitief ontwerp
Stap 4: Technisch ontwerp

U kunt bij Ingenieursbureau Pascal Groothedde terecht voor de volgende bouwprojecten:

  • Verbouw: zowel particulier (aanbouw, dakkapel) als zakelijk (bijbouw bedrijfspand).
  • Renovatie: zowel particulier als zakelijk (zoals renovatie monumenten).
  • Nieuwbouw: voornamelijk particulier (nieuwbouw huizen).

STAPPEN­PLAN

1. Schetsproces

In deze eerste fase worden de (woon)wensen van de opdrachtgever samen met de omgevingsfactoren en de mogelijkheden en eventuele beperkingen in kaart gebracht. Hiervan worden diverse schetsen gemaakt.

2. Voorlopig ontwerp

In de tweede fase wordt de eerste ruimtelijke en esthetische uitwerking gepresenteerd aan de opdrachtgever. Dit wordt gedaan middels een 3D visualisatie en eventueel een studie maquette. De opdrachtgever kan hierop reageren met opmerkingen, feedback en eventuele aanvullende wensen.

3. Definitief ontwerp

In de derde fase wordt de definitieve materialisatie opgezet. De verschijningsvorm, de ruimtelijke relaties, hoofdmaatvoering en de toe te passen materialen zijn nu vastgelegd. Als er rekening gehouden moet worden met een bestemmingsplan wordt in deze fase het ontwerp ook vast ingediend bij de Gemeente om het ontwerp te toetsten. Hiermee wordt niet alleen tijd maar ook geld bespaard.

4. Technisch ontwerp

In de vierde fase worden de technische aspecten verder uitgewerkt ten behoeve van de vergunningsaanvraag, verplichte berekeningen en offertes voor aannemers. Aan de hand van de technische uitwerking kan de constructeur sterkteberekeningen uitvoeren en de constructieve opzet maken. Dit wordt toegevoegd aan het bouwplan.

Wat vinden onze klanten?

Zeer goed geholpen. Wij wilden een aanbouw laten maken aan het gemeentehuis en Pascal had het snel en efficiënt voor elkaar gekregen. Mede door zijn kennis én expertise konden de bouwvakkers meteen aan het werk!