Digitaal inmeten middel de innovatieve 3D laserscan
15678
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15678,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

DIGITAAL ­INMETEN

Wat is 3D laserscanning:
Met een 3D laserscanner kun je complexe gebouwen en objecten nauwkeurig digitaal inmeten, in maar liefst drie dimensies. De techniek zorgt er voor dat metingen snel en exact worden vastgelegd waardoor er een goede basis is voor het vervolg traject. Tijdens de opname verricht het apparaat niet alleen metingen maar maakt ook foto’s om ieder meetpunt de juiste kleurwaarde te geven. Dankzij deze toepassing ontstaat er snel een goed beeld van het gebouw of object in de omgeving.

De toepasbaarheid:
Doordat de 3D laserscanner werkt met laserlicht en een scandichtheid heeft van 1mm op 300 meter afstand, is het een ideale toepassing voor complexe gebouwen en objecten. Digitaal inmeten is nu al niet meer weg te denken binnen de bouwsector. Hierbij kun je denken aan de volgende voorbeelden:

  • Bewaking van de voortgang van het bouwproces;
  • Inspectie van vrij gevormde onderdelen;
  • Controle van vervormingen;
  • Gebouwomgeving;
  • Gevelinspectie;
  • Reconstructie;
  • Restauratie.

Meetdata:
De meetdata die door een 3D laser worden gemaakt noemen we een pointcloud. Deze pointcloud data vormen direct een 3D model van het gebouw of object. Het voordeel van werken met een pointcloud is dat het gele object in maat, beeld en kleur is vastgelegd en een deel van het tekenwerk achterwege gelaten kan worden. Hierdoor is fasering van het tekenwerk eenvoudiger. De 3D inmeting kan zowel in 2D als 3D tekenwerk gebruikt worden en kan rechtstreeks als onderlegger worden gebruikt voor diverse tekenprogramma’s als AutoCAD of REVIT.

Door de bouwkundige achtergrond van Pascal voorziet hij u niet alleen van documentatie maar denkt direct mee in mogelijkheden.

Wat vinden onze klanten?

Zeer goed geholpen. Wij wilden een aanbouw laten maken aan het gemeentehuis en Pascal had het snel en efficiënt voor elkaar gekregen. Mede door zijn kennis én expertise konden de bouwvakkers meteen aan het werk!